lauantai 15. helmikuuta 2014

Mukava viikko

No niin, viikko jo melkein vierähtänyt, mitäs tässä on tultu tehtyä? Olen tehnyt paljon töitä, on iso, iso, iso deadline tämän kuun lopussa. Sen jälkeen helpottaa ja voin joustavammin suunnitella aikatauluja. Mutta on tässä muuhunkin ollut aikaa. Auto oli tosiaan käytössä ja viime keskiviikkona teimme pienen retken läheiseen kansallispuistoon ja matka sinne oli jälleen kerran kerrassaan upea. Harmillista vain, sää oli melko sumuinen. Ajoimme kuuluisaa Seward Highway:tä pitkin yhteen hiking-paikkaan. Tie kulkee meren ja vuorien välissä. Näimme sopivasti auringon laskevan mereen puolivälissä retkeämme. Sää oli hyytävän kylmää meren läheisyydessä, mutta olipahan kaunista!


Rautatie kulkee aivan meren rannalla.







Tällä viikolla oli Valentine´s Day joka täällä on tietysti iso juttu ja nimenomaan rakastavaisten juhla. Minäkin muistin aviomiestäni ja lähetin hänelle postitse maailman hauskimman sarjan Parks & Recreation:in kaksi ensimmäistä tuotantokautta lahjaksi. Ei ehkä ihan mahdottoman romanttista, mutta halusin, että hänkin pääsee katsomaan sarjaa, johon tutustuin täällä. Hihhihhhhiii, se on NIIN hyvä, suosittelen kaikille.Työpaikalla minua odotti Red Velvet Cup Cake, oli minusta tosi kiva ja suloinen yllätys.



Kävimme eilen kollegoiden kanssa syömässä afrikkalaisessa ravintolassa, oli ihan hyvää ruokaa. Olin suuresti yllättynyt nähdessäni laskun: 8 dollaria, vajaa 6 euroa! Huh huh, miten se ruoka on niin halpaa täällä ja niin kallista Suomessa? Tein muuten juuri melkoisen hyvän löydön, olimme äsken kämppiksen kanssa ostarilla. Ostin lämpimät mokkanahkaiset, karvavuoriset ulkokengät, vähän semmoiset UGG-tyyppiset, maksoi 30 dollaria eli 21 euroa. Aijajaijaiajiajaijaiiiiii. Hyvä diili, jälleen kerran. 

Niin, vielä siihen eilisiltaan. Menimme myös elokuviin ja kyseessä oli "outdoor movies". En ihan tiennyt että mistä oli kyse, pohdin etukäteen että ihanko oikeasti sitä ollaan ulkona. Ajattelin että olisiko se sellainen että katsotaan autosta elokuvaa. Varauduin kuitenkin toppahousuilla ja villasukilla, suureksi onneksi. Anchoragen museon eteen oli viritetty valkokangas ja katsoimme vajaa kaksi tuntia kestävän Blue Hawaii elokuvan tähtitaivaan alla! Meillä oli kaikilla leit kaulassa ja siellä me istuimme -10 pakkasasteessa juoden kuumaa kaakaota ja kaakao-olutta. Joo, kaakao-olutta. Sitten loppuvaiheessa Elvis imitaattori tuli paikalle ja pyysi kaikkia valokuviin hänen kanssaan. Ja sanottakoon nyt, Elviksen Blue Hawaii elokuva oli uskomattoman seksistinen. No minähän olen tunnetusti tosikko, mutta silti. Huhhei. Mutta olipahan ilta!

4 kommenttia:

  1. Ei voi käsittää tuota ruoan halpuutta siellä, oijoi. Mahtava kokemus ulkoilma elokuva, kaakao-olut kuulostaa vaan hiukan epäilyttävältä, maistoitko? :)
    Hmm, täytyyköhän munki katsoa tuo elokuva.

    T. Sanna

    VastaaPoista
  2. Joo, mun täytyy selvittää et miten täällä nuo hinnat muodostuu. Verotus varmaan on yksi selittäjä halpuuteen. En itseasiassa maistanut kaakao-olutta kun oli niin kylmä ettei kylmä juoma houkuttanut : ).

    VastaaPoista
  3. Siitä kaakao-oluesta olisi kiva saada makutestin tuloksia kun vaan tarkenet maistamaan. Janna

    VastaaPoista
  4. Joo, täytyy päästä maistamaan kyseistä juomaa, raportoin sitten. Ennakkoasenne vähän skeptinen.

    VastaaPoista