maanantai 10. helmikuuta 2014

Auto käytössä!

Woot woot, meillä on nyt ollut auto käytössä viime lauantaista ja se pitää palauttaa keskiviikkona. Mahtavaa! Kuten useaan kertaan mainittu, auto olisi erittäin käytännöllinen täällä. Olemme käyneet ostoksilla, kaupassa ja syömässä muualla nyt kun siihen on mahdollisuus. Täällä on ihan mielettömiä urheilu- ja vapaa-ajanliikkeitä ja aina on laatumerkkejä alessa tai poistossa. Ostin ihanan North Facen fleecen alesta 26 dollarilla eli 19 eurolla!  Huh huh.

No niin, itse asiaan. Kävimme pienellä roadtripillä sunnuntaina Wasilla nimisessä pikkukaupungissa. Matka sinne oli upea, vuoret niin kauniita ja tiet olivat hyvässä ja kuivassa kunnossa. Nyt ainakin täällä on erittäin helppo ajaa, tiet ovat leveitä, vähintään nelikaistaisia ja kaikki ajavat rauhallisesti hötkyilemättä. Harmi vain että missään matkan varrella ei ollut yhtään pysähdyspaikkaa kuvien ottamista varten. Niinpä kaikki kuvat on otettu auton takapenkiltä, melko tylsää. Ja ei se kamera tallenna näitä maisemia muutenkaan kunnolla.

Wasilla on kuuluisa myös siitä, että Alaskan arvostetuimman ja pisimmän koiravaljakkokilpailun, Iditarodin, Headquarters on siellä. En nyt ihan kyllä tiedä mitä siellä Headquarterseilla tapahtuu, ehkäpä tapahtuma järjestetään ja monitoroidaan sieltä käsin ja se on myös turistien suosiossa. Iditarod alkaa 1.3 täältä Anchoragesta (tai kyseessä on juhla-aloitus, Ceremonial start, oikea aloitus sitten Willowsta) ja valjakkoreitti kulkee tuosta meidän talon edestä! Huippua! Rrrrrrrakastan koiria ja kaikkea koiriin liittyvää. 16 koiran valjakko juoksee Anchoragesta/Willowsta Nomeen yhteensä 1770 kilometriä! Melkoinen ponnistus. Nykyisellään aikaa reissuun menee noin 8-10 päivää. Koiravaljakkokoirilla vetäminen on veressä, mutta kyllä kuulostaa hurjalta, toivottavasti koirat eivät loukkaannu tai kohtuuttomasti kärsi reissusta. Kuudestatoista koirasta kuuden pitää juosta reitti alusta loppuun, jos olen ymmärtänyt oikein. Tässä osoitteessa vähän lisäinfoa kiinnostuneille: http://iditarod.com/.



Lähivuoret siinä. 




Wasillan vuoret.


 Kaunis järvi ja kauniit vuoret Wasillassa. Tuuli niin paljon ettei henki kulkenut ja järvestä lensi jäänpaloja meidän päälle.








Koirapatsaat on parhaita patsaita! Eiks ole melko vähän lunta? Anchoragessa on sentään vähän enemmän.




Sitten käytiin Kentucky Fried Chickenillä (KFC) syömässä vähän kanaa. Oli ihan tosi hyvää!


Ja taas yksi vuori. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti