tiistai 11. maaliskuuta 2014

Keskustassa karnevaaleissa

Toissa viikolla vietittiin vuosittaista Fur Rondy hulabaloota Anchoragessa. Kyseessä on 10 päivää kestävä talvitapahtuma joka sisältää jos jonkinlaista hauskaa ohjelmaa, lumiveistoksia, tivolin, ruokaa, kisoja, musiikkia, taidetta ja paljon muuta. Osallistuin yhtenä, viimeisenä päivänä, ja keskusta oli aivan täynnä iloista sakkia. Katsoimme yhden kisan ja se oli Reindeer run, porojuoksu. Ihmiset juoksevat hassuissa asuissa tai hyvin vähissä vaatteissa porojen seassa läpi keskustan! Olisiko lainannut ideansa Espanjan härkäjuoksusta? Oli aika kreisiä se. Tässä kuvia tapahtumasta ja samalla myös Anchoragen keskustasta. 


Pukeutuminen on täällä kahdella sanalla kuvailtuna erittäin kasuaalia. Toimistossa 80% pukeutuu fleeceen, fleeceliiviin, johonkin muuhun omituiseen liiviin, huppariin, vaelluskenkiin ja joihinkin mukaviin housuihin. En lähde tähän mukaan.  Kampuksella sama homma, siellä näkee tosin vielä enemmän huppareita. Ylläolevan kuvan mies on myös aika hyvä esimerkki tyylistä. Ihmiset ihan tyytyväisinä käyttävät shortseja ja lyhythihaista paitaa pihalla näin maaliskuussa. Kylmä on (no nyt tosin poikkeuksellisen lauhaa), mutta ihmiset eivät pukeudu lämpimästi. Hyvin harva käyttää pipoa ikinä ja useimmilla ei ole ulkotakkia. Miksei??!! Kuulin, että yksi syy on se, että ihmiset astuvat kodistaan ulos, menevät autolle, autosta paikkaan x ja paikasta x autoonsa ja ei niillä väleillä tarvitse pukeutua lämpimästi. Alaskalainen kämppis on myös hyvä esimerkki pukeutumisen omituisuudesta. Lähdimme laskettelemaan (minä vuokrasin sukset ja hiihdin perinteisellä tyylillä tosin) viime viikonloppuna ja hänellä ei ollut toppahousuja (ei omista) eikä pipoa (näyttää tyhmältä pipossa kuulemma). Loppujen lopuksi hänen tosin piti käydä ostamassa se pipo...


Siinä pääkadulta kuvaa yllä.


Siinä Fur Rondy tivolia.







Karnevaaliasuja



Monella oli Rondyssä turkista päällä. Luin jostain että tässä kaupungissa näkee eniten turkiksia ihmisten yllä verrattuna muina (Amerikan) kaupunkeihin ja ainakin tässä tapahtumassa sen huomasi. Oli aika hurjannäköinen tuo ilves"lakki" edestä päin. On varmaan hyvin perinteinen ja kulttuuriin sidonnainen juttu tuo turkisten käyttö täällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti