maanantai 5. toukokuuta 2014

Keväästä kesään

Näin se tuli kesä aivan yhtäkkiä parissa päivässä. Täällä on ollut aurinkoista ja lämmintä + 18-+21 c nyt melkein viikon ja yhtäkkiä puissa onkin lehdet, nurmi on vihreää ja kukat kukkivat. Se on kuulemma melko tyypillistä täällä, kesä alkaa toukokuussa, kesäkuu on lämpimin ja aurinkoisin kuukausi ja heinäkuusta eteenpäin viilenee ja alkaa satamaan ja sadetta kestää pitkälle syksyyn.  Tämä koskee siis Anchoragea, sisämaassa ja pohjoisemmassa on paljon lämpimämpää (en ole varma onko kuivempaa tosin) kuin täällä. Aika masentava ajatus, että heinäkuu on harmaa, viileä ja sateinen! No toisaalta jos tämä toukokuu on lämmin, niin eipä se kauheasti se kesän pituus eroa Pohjois-Suomen kesästä. Tosin sanoisin että meillä kyllä kesä on kolme kuukautta pitkä, kesä, heinä ja elokuu ovat usein ihan kivoja, joskus toukokuukin. Nyt olen kuullut että kotona on tosi kylmä, + 2 astetta tai jotakin. Hrrrrr.

Facebookissa oli arkikuvahaaste johon osallistuin (5 päivää ja 5 kuvaa arjesta) joten tuli kuvattua vaikka millä mitoin sitten päivien kulkua, sehän onkin hyvä tämä blogin kannalta! Kuvat on napsaistu puhelimella joten laatu on ankea, muttei voi mitään. Tosin tässä on taas tapahtunut niin paljon kaikkea, että kirjoittelen vappukuulumiset ja muut seuraavalla kerralla, tässä kuvia siis ennen tätä lämpöviikkoa.





 Kävimme vesipuistossa yksi viikonloppu polskimassa. Vesipuisto oli ihan kiva ja siellä oli pari melko hyvää liukumäkeä, mutta kamut halusivat olla siellä neljä tuntia kun minulle olisi riittänyt vähempikin.


 Täällä on aivan mahtava hodaripaikka, International House of Hotdogs. Ne on niiiiiin hyviä. Pitää vielä ehtiä käymään siellä.



Tässä toissaviikon jäätilanne läheisellä University Lakella. 

 Siellä tosiaan on niitä viheliäisiä majavia ja ne nakertavat kaikki rannan puut poikki. Tuossa ei olla päästy vielä ihan niin pitkälle.




 Aina silloin tällöin vuoret muuttuvat pinkeiksi auringonlaskun osuessa niihin sopivasti. Ilmeisesti tämä on keväjuttu. Ne ovat tosi kauniin ja vaikuttavan näköiset ollessaan ihan vaaleanpunaisia.



 Täällä on naapurissa huippupaikka joka myy frozen yougurt:tia, eli vähän terveellisempää jätskiä. Annos kootaan itse ja siellä on vajaa sata vaihtoehtoa erilaisille lisukkeille. Minä aina otan hedelmiä ja marjoja ja noita tuommoisia omituisia pikkupalleroita, en tiedä mitä ne ovat mutta hyvältä ja hedelmäiseltä maistuvat.



 Jaa no tämä nyt taisi tapahtua viime viikolla, mutta täällä oli aika iso ampumatapaus kun joku  nuori mies (jolla on suomalainen sukunimi muuten...) ampui Alaskan Poliisit (Statetroopers) sarjasta tutut kaksi poliisia eräässä pienemmässä kylässä. Kuva on otettu toimiston ikkunasta ja siellä ihmiset osoittavat kunnioitustaan saattueelle, joka kuljettaa poliisien ruumiit ruumishuoneelle joka on kuulemma tuossa aivan lähellä. Kulkueessa oli noin 50 poliisiautoa ja ihmiset järjestäytyivät riviin tietä myöten.


 Synkistä uutisista muihin hommiin, hanhet ovat palanneet kampukselle ja ne ovat todellisia cityhanhia, hengailevat milloin missäkin, parkkiksilla ja läheisellä pikkujärvellä myös. Niitä on tosi paljon kaikkialla.



Semmoisia siinä, palataanpa kohta vähän kesäisemmissä ja juhlavimmissa tunnelmissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti