tiistai 20. toukokuuta 2014

Lähtö!

No niin, nyt on koko asunto siivottu, tyhjennetty ja laukut on pakattu, on aika sanoa hyvästit Templewoodin asunnolle! Tässä on nyt pari tuntia aikaa ennen kentälle lähtöä, olen hermostunut matkustaja ja heräsin aivan liian aikaisin tänään ja nyt sitten saa koko päivän odotella. Kumma, etten totu reissaamiseen, vaikka viime vuosina olen käynyt ulkomailla 3-4 kertaa vuodessa. Aina se hermostuttaa ja jännittää, varsinkin täällä Usassa kaikkien viisumihässäköiden, kysymysten esittämisten, kokovartalo- ja silmäskannereiden, sormenjälkien ja oman laukun tullaamisten kanssa. Phew! En kuitenkaan matkusta suoraan täältä Suomeen, vaan suunta on Kanadaan, British Columbiaan Prince Georgeen jonne menen viikon työmatkalle. Sieltä sitten päiväksi ja yhdeksi yöäksi Anchorageen ja sitten vasta alkaa kotimatka. Tässä tuli vähän mutkia matkaan, kun se työmatka varmistui vasta sen jälkeen, kun viisumit oli jo hankittu ja päivämäärät siihen sovittu. Olen täällä J1-viisumilla ja sen viimeinen päivä passissa on 23.5, nyt kotimatka alkaa 28.5. Minun piti pyytää uusi DS2019-lomake, jossa päivämäärä on muutettu myöhäisemmäksi ja edelleen kysymysmerkkinä on, että riittääkö se, koska passin viisumipaperissa on aikaisempi päivä... Laitoin konsulaattiin viestiä. Enkohän pääse maahan takaisin. Ja minun piti paluulennotkin vaihtaa tämän vuoksi, onneksi, onneksi olin ottanut sellaiset liput että vaihto onnistui, tosin vaihtaminen maksoi 150 euroa. Tämä paperisota on hermostuttavaa!

 No niin, byrokratiasta muihin, haikeisiin tunnelmiin. Hyvästien jättäminen on aina yhtä hankalaa. Olin eilen viimeistä päivää toimistolla ja menimme koko toimiston väen kanssa lounaalle. He olivat ostaneet minulle lahjan, hienon kirjan, jonka etusivulle kaikki olivat kirjoittaneet minulle viestin, niitä oli liikuttava lukea. Oli haikeaa sanoa heille hyvästit, mutta olen varma että ainakin osan kanssa tapaamme työn merkeissä uudestaan. Sain eilen myös pikkuserkultani apua postipaketin lähettämisessä (lähetin täältä 17 kiloa tavaraa kotiin postin kautta, juu juu juu, olen saattanut jotakin ostella täällä...) ja kävimme hänen kanssaan kahvilla, harmillista että tutustuimme vasta noin kuukausi sitten ja näin pian joutuu heittämään hyvästit. No, hänen kanssaan tapaamme taatusti ennemmin tai myöhemmin uudestaan, Suomessa tai täällä.

Tämä on kyllä ollut unohtumaton kevät, kertakaikkiaan. Alaska on todella kaunis ja mielenkiintoinen paikka. Ja tottakai arvostus Suomea kohtaan on jälleen kerran kasvanut, kyllä siellä vain on hyvä ihmisen elää ja asua! Ei sitä aina muista ellei käy jossakin muualla.

Palaan vielä blogin pariin, teimme viikonloppuna monta mukavaa retkeä, joiden kuvasaldoa laittelen tänne, samaten voisin vähän vielä reflektoida tätä reissua ja kokemuksiani täällä muutamasta näkökulmasta. Joten ollaan vielä kuulolla!




Tämän upean pensaan/puun nimi on Crabapple, rapuomena. Hassua!

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi Googlen kautta kun hain suomalaisten kokemuksia Alaskasta. Luin koko blogisi läpi yhdeltä istumalta, tosi mielenkiintoista kuulla Alaskassa oleilustasi. Olen itse lähdössä vaihto-opiskelemaan University of Alaska Anchorageen ensi kuussa, joten on hyvä tietää vähän etukäteen, millaista Anchoragessa on :D Olisiko sinulla mahdollisesti antaa mitään suosituksia siitä, mitä ehdottomasti kannattaisi Alaskassa käydä katsomassa?

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitos viestistäsi! Anghoragen vaihtoajastasi tulee varmasti ikimuistoinen! Yksi juttu mitä en päässyt tekemään siellä oloni aikana oli kiipeäminen Flattopille, joka ilmeisesti olisi melko helppo hike ja aivan Anchoragessa. Jos olet kaupungissa vielä toukokuussa, kannattaa se retki tehdä. Muutenkin jos nyt lähtisin takaisin, tekisin vielä enemmän vaelluksia ja nauttisin upeasta luonnosta ja maisemista vieläkin enemmän. Vuoria on kova ikävä!

    Toisekseen suosittelisin kyllä ehdottomasti käymään kaupungin ulkopuolella, roadtrip jonka teimme oli ikimuistoinen ja suosittelen erittäin lämpimästi Sewardissa, Valdezissa tai Fairbanksissa käyntiä. Tai kaikissa kolmessa! Autonvuokraus on suht halpaa ja ajaminen suomalaiseen talviajamiseen tottuneelle helppoa. Ajan- ja rahanpuutteen vuoksi minulta jäi pääkaupungissa Juneaussa käymättä. Haaveena olisi sinne vielä päästä, maailman ainoa pääkaupunk jonne ei pääse teitä pitkin : ).

    Hienoa, että Anghorageen menee suomalaisia opiskelijoita! Jos sinulle tulee vielä lisää kysymyksiä, tai jotakin muuta mieleen siellä oleskelusi aikana joka mietityttää, vastaan mielelläni ja voin antaa myös lisää kaikenlaisia vinkkejä, oman 5 kk vierailun pohjalta. :) Laita vaikka sähköpostia: alaskassa@gmail.com

    Ihanaa reissua!

    VastaaPoista