lauantai 17. toukokuuta 2014

Ravintolassa

Olen syönyt täällä melko usein ulkona, 2-3 kertaa viikossa varmaan. Ravintolakulttuuri on todella erilainen ainakin nyt mitä vertaa suomalaiseen. Ja nämä nyt ovat taas omia subjektiivisia verrattain lyhyen ajan kokemuksiani, eivät yleistettävissä. Mutta kuitenkin.

Ensinnäkin ravintolassa syöminen tuntuu olevan äärimmäisen yleistä täällä ja vaikka tarjontaa on paljon, ne ovat mihin aikaan tahansa lähes täynnä, eikä pöytävarauksia oteta. Jos pöytiä ei ole, joko mennään baaritiskille syömään tai odotellaan omaa vuoroa. Parissa ravintolassa olen törmännyt tosi omituiseen ilmiöön, buzzeriin. Asiakas saa elektronisen laitteen, jonka voi ottaa mukaansa ja sitten ravintolasta ilmoitetaan siihen laitteeseen, kun tilaa on. Buzzerin saa viedä mennessään minne vaan, voi mennä kotiin tai vaikka ruokakauppaan. Jotkut paikasta tuntuvat nauttivan aivan kulttisuosiota, heillä on muun muassa omia vaatteita ja muuta tavaraa myytävänä.

Monet paikat muistuttavat menultaan toisiaan. No on täällä siis vaikka sushipaikkoja, meksikolaisia ravintoloita, hampurilaispaikkoja, kiinalaisia, thairavintoloita, pizzerioita, jne. jne. jotka myyvät sitä itseään. Mutta sitten näiden lisäksi yleisin ravintolatyyppi taitaa olla grillityyppinen ravintola, jossa menussa on melkeinpä aina erilaisia toast-leipiä, burgereita, salaatteja, pihvi- ja kalaruokia. Että sellaista kaikille kaikkea. Olipa kyseessä pubravintola tai vähän hienompi paikka niin kyllä oman kokemuksen mukaan sieltä aina ne burgerit löytyy. Annoskoot ovat sopivia, vähän astetta isompia ehkä. En ole syönyt missään "fine dining"-paikassa, en tiedä onko täällä sellaisia ja jos on niin millaiselta annokset siellä näyttävät. Jos kaikkea ei jaksa syödä on aivan selvää, että sen voi ottaa kotiin mukaan mistä tahansa paikasta. Suosittu ja kiva juttu on pienpanimot, joilla on ravintola panimon yhteydessä. Erinomaista olutta ja erinomaista ruokaa samassa viihtyisässä paikassa, tosi mukavasti voi viettää iltaa sellaisessa.

Palvelu on erinomaisen sujuvaa ja ystävällistä, mutta ennen kaikkea mielettömän nopeaa. Liian nopeaa, en tiennyt että sellainen on ylipäänsä mahdollista, mutta kyllä se on. Useamman kerran pääruoka on tuotu heti alkuruoan/alkupalojen jälkeen ja jos se on sattunut olemaan vaikka pastaa niin se ehtii mennä vähän huonoksi siinä kun yrittää kiireesti saada alkupalat syödyksi. Myöskin ruoan jälkeen lautasia ollaan keräämässä vähän turhan joutuisaan, monesti samalla sekunnilla kun ruoan on saanut päätökseen, tulee sellainen tunne että sieltä pitäisi lähteä kiireesti pois. Vähän semmoinen fast food-kulttuuri kaikkialla. Puhumattakaan siis pikaruokapaikkojen nopeudesta, pikaa on! Viinilista on monesti vähän niin ja näin, joissakin listoissa olen törmännyt mielenkiintoiseen juomaan: California Champagne 9,90 USD/piccolopullo ja sekin on listattu valkoviinien joukkoon. Ei ole se shamppanjaa ei. Hyvää kuoharia kyllä. Ja siis oluet ovat aivan tosi hyviä täällä ja yleensä tilaankin oluen ruoan kanssa. 

Aiemmassa postauksessa taisinkin jo hehkuttaa ruokaa, mutta minusta siis täällä on keskimäärin tosi hyvät ruoat ravintoloissa, ei ole kovin monta kertaa tarvinnut pettyä. Ihan parhaita merenelävä- ja kala-annoksia ja olen syönyt täällä parhaan burgerin ja parhaan hotdogin ikinä ja tällä viikolla esim. söin todella hyviä ribsejä yhdessä sporttibaarissa. Ja paras ravintolakokemus mulle on ehdottomasti ollut King Crab Valdezissa, oli ihanaa! Niin ja hintataso on suomalaiseen makuun halpa. Olut maksaa 3-5 dollaria (1 dollari on nyt 0.7 EUR) yleensä, viinit nyt ovat melko tutuissa hinnoissa, 7-9 dollaria lasi, burgerin saa vaikka 7 dollarilla hyvässä ravintolassa ja pikaruokapaikassa varmaankin 4-5 dollarilla, hyvä kala-annos paremmassa ravintolassa on varmaan korkeintaan 25 dollaria riippuen paikasta. Minusta tuntuu että yleensä syö juomineen hyvin 20 dollarilla. Pihvit ovat kalliita, ehkä keskimäärin 40-50 dollaria. Sitten pitää aina antaa tippiä ja olisko se nyt sen 15%. Tippaaminen on kyllä ärsyttävää. Mutta onhan täällä todella helppoa syödä epäterveellisesti ja roskaruoka on kaikista halvinta, valitettavasti.

Tässäpä muutamia ruokakuvia kuukausien ajalta. Laatu on ajoittain ihan karseaa, mutta julkaisenpa silti.


 Tämä oli joku buffa (mmmmmm buffetti), melko perussettiä, slider-leipä ja joku tuollainen rullasysteemi, mutta hyvää oli.



Söpö jälkkäri, ei muuta.


 Hyi tästä en tykkää, täällä on sellainen ketju joka myy tällaisia omituisia lihaleipiä. Tuo lihasiivu on lämmintä ja sitä on paljon ja soosi on omituista.


 Halibut on maukas ja suosittu kala, se on siis ruijanpallas, vasta nyt opin tämänkin asian. Tässä ruijanpallastacoja panimoravintolassa ja hyvää oli.



 Ribsejä ja coleslawta, tosi hyvää.



 Niin joo tää oli hauska ravintola, joka loossissa oli oma telkkari!



Dairy Queen oli ketju jossa nyt söin ekaa kertaa, jätski oli hyvää mutta muu ruoka ei nyt mitään erityistä. 



Vanha kunnon Banana Split.



 Siinäpä klassikkoleipä Reuben; paljon, paljon lihaa ja hapankaalta jonkun kastikkeen kanssa. Oli ihan hyvää, mutta kyllä tuo lihamäärä vähän hirvitti.


 Tämä oli yksi hauska diner, jonka pöydät oli vuorattu paperilla ja pöydissä oli värikyniä meille lapsekkaille.


 Mutta aika paljon siellä sai limsaa kun tilasi ruoan kanssa diet coken!




 Mmm tuo oli hyvä, King Crab-gratiini, mikä tuntuu olevan melko standardiannos täällä. Ei maksa niin paljon kuin pelkät ravunjalat, joten jos haluaa maistaa ja päästä halvemmalla niin hyvä valinta. Tosi hyvää.




 Tässäpä kaksi burgeria, toinen joillakin omituisilla perunoilla ja toinen yhtä omituisella perunamuussilla.


 Lohturuokaa, Mac´n´Cheese. Hyvää!


 Ja taas yksi hyvä burgeri, pekonia ja avokadoa ja coleslaw.


 Jahas, olen näköjään tilannut tätä gratiinia vähän useammin. Ei nyt sattunut olemaan hyvää kuvaa niistä itse ravunjaloista.


 Yksi parhaista pasta-annoksista, siinä oli lohta ja halibuttia ja sitten vielä mätiä, tuskin tuo oli oikeaa kaviaaria. Aika tuhtia kyllä.


 Pizza Hutissa on tosi hyvät pizzat, kyllä se täytyy todeta.




 Tässäpä melko perinteinen kattaus ja tämä on meidän lähibaarin keittiöstä. Hyvää laatua.



Melko tyypillinen kala-annos, hyvin maustettua kalaa ja erilaisia vihanneksia, aiolia ja öljykastiketta. Tosi hyvää. Tämä oli uusi tuttavuus, Rock Fish. Googletin ja oli vähän yrmyn näköinen kala kyllä. En tiedä mitä se on suomeksi. 


Tässä viisi tyypillistä alaskalaista olutta maisteluannoksina; Blonde, Amber, India Pale Ale, joku jossa oli banaania, karamellia ja suklaata (yllättävän hyvää) ja stout.



Ja tässä se maailman paras burgeri. Tekevät leivät ja soosit ja pihvit ja kaikki alusta alkaen (jos ymmärsin oikein) itse ja jotakin tässä vaan on, kerrassaan maukasta hampurilaista. Paikan nimi on Burger Stop ja se on tosi jännä, se on ihan minimaalisen pieni, siellä on vain kaksi pöytää ja koko ravintola on  Star Wars memorabiliaa, erilaisia tarroja ja muuta populaarikulttuurikrääsää täynnä, kannattaa käydä jos on kaupungissa!

Ja ei huolta ystävät, en ole lihonut yhtään täällä ollessa. Vaikka helppoa se olisikin! Kiitos uuden juoksuharrastukseni. Enpä olisi ikinä uskonut että 55 minuuttia juoksumatolla juokseminen olisi a) kivaa, b) ei tylsää ja c) helppoa. Hyvä musiikki auttaa kyllä paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti