keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Juhlahumua

Niin sehän oli vappu viime viikolla, minun yksi suosikkijuhlistani. Täällähän sitä ei vietetä mitenkään, eikä kaupassa ollut mitään vappuun viittavaa rekvisiittakaan saatavilla, yritin kyllä etsiä viuhkaa ja serpentiiniä ja sen semmoisia. No ilmapalloja oli niin ostin sitten niitä. Pääsiäisenä ei täällä myöskään ollut yhtään arkipyhää, eikä vappupäiväkään ollut vapaapäivä. Buu! Luulin että täällä ollaan melko uskonnollisia muttei se ainakaan näy uskonnollisten juhlapyhien viettämisenä. Ja nyt viittaan pääsiäiseen siis. 

No pääsin kuitenkin onneksi juhlimaan vappuaattoa suomalaisen kamun (hän on itseasiassa sukulaiseni) kanssa. Kävimme eräässä kivassa ravintolassa syömässä ja skoolamassa ja oli tosi mukavaa. Hänellä oli jopa ylioppilaslakki päässään, se toimikin ravintolassa hyvänä keskustelunherättäjänä.  Vapunaika on siksikin juhlavaa aikaa minulle, koska minulla on synttärit 2.5. Aviomieheni osasi yllättää iloisesti, kotiin toimitettiin upea kukkakimppu kortteineen! Kukat ovat vieläkin priimakunnossa, ja ilahduttavat meitä keittiössä. Sain myös muutaman synttärikortin ja pari lahjapakettia postin kautta, sekä onnitteluja sähköisesti, jotka tietysti kaikki ilahduttivat suuresti, kiitos kaikille! Synttäripäivän iltana skypettelin kolme tuntia putkeen Suomeen, miehelle, äitille ja iskälle sekä siskolle. Eli kiva päivä oli! 

Itse bileet siirsin kämppiksen aikataulujen vuoksi lauantaille. Täällä oli tosiaan lämpimiä päiviä ja menimme ensin 30 minuutin kävelymatkan päässä olevalle Goose Lakelle piknikille. Oli kuuma! Siltikin järvi oli vielä puoleksi jään peitossa, mutta rohkeat alaskalaiset siellä polskivat ihan tyytyväisinä. No he ovat käyttäneet flip floppeja jo viimeiset kaksi kuukautta, että sopii ihan hyvin kuvaan. Illalla sitten kävimme pyörähtämässä Anchoragen yöelämässä, mikä omien kokemuksieni (kolme-neljä kertaa) perusteella saa heikon arvosanan, aika ankeaa menoa kaikkialla. Täällä on tosi kivoja ja tunnelmallisia ravintoloita ja pubeja, mutta yökerhot ovat melko kauheita. Täällä on se todella hienoa, että olipa kyseessä mikä tahansa kuppila, kahvila, pubi, baari, ravintola tms., ruokaa on aina tarjolla (ja keittiö ei sulkeudu kovin aikaisin) ja ruoka on aina hyvää. Kaikenkaikkiaan olen tykännyt joka ruoka-annoksesta mitä olen täällä Anchoragessa syönyt. Erityisesti kala- ja mereneläväannokset ovat herkullisia! Tuoretta ja hyvin valmistettua. Mmmmmm.

Sitten sunnuntaina osallistuin Anchoragen Suomi klubin vappujuhliin ja siellä oli kauheasti kaikkia herkkuja tarjolla ja kivaa oli. Tämä oli toinen kerta kun osallistun klubin tapaamiseen ja siellä on aina ollut mukava ja lämmin tunnelma. 

Ja vielä yhdet juhlat on pidetty, ne olivat tänään. Päätin pitää kollegoille toimistossa office partyt, koska olen kohta lähdössä ja ennen sitä he itseasiassa siirtyvät kesälomien viettoon. Nyt jo! Leivoin ystäväni antamalla ohjeella mustikkapiirakkaa, jonka tarjoilin omatekoisen mustikkakastikkeen ja kaupasta ostetun vaniljajätskin kanssa. Kyllä tykkäsivät! Meillä oli oikein mukavat juhlat. En hoksannut ottaa kuvia sieltä.



 Fish tacos, ruijanpallaksesta (taipuuko se noin, en tiiä). Ruijanpallas on kyllä erinomaisen hyvänmakuinen  vaalea kala. Ei kyllä näy kuvassa.


 HRRRR tein suuren virheen ja tilasin root beer-drinkin. Root beeriin tutustuin täällä ja se on aivan kamalan makuista, maistuu ihan pahalle hammastahnalle. Tuo drinkki sisälsi jotakin muutakin, joka ei tehnyt siitä yhtään sen paremman makuista, päinvastoin. En tajua että mikä siinä viehättää. Toinen outo juoma täällä on cream soda, jonka makua on hankalampi kuvata, mmm no kermaisen makuista limukkaa, ihan tajuttoman makeaa.





 Kämppis siinä oikealla. Minulla tietty oli farkut, takki ja huivi päällä, on sentään vasta toukokuun alku! Tuli kyllä kuuma, että pakko oli luopua takista.


Mmm olipahan hyviä donitseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti