torstai 17. huhtikuuta 2014

Road Trip part 2, Homer-Seward-Anchorage

Kääks, eihän tässä ehdi mitään matkajuttuja päivittelemään siihen malliin kuin ajattelin, on nimittäin niin paljon töitä nyt tällä hetkellä. Ensi viikon perjantai-iltapäivänä helpottaa, mutta sitä ennen saa kyllä tehdä pitkää päivää aamusta iltaan. 

Selvittelimme tuossa tilejämme matkakustannusten suhteen ja laskeskelin että minulla meni hotelliin, autoon ja bensaan 475 euroa, eli kahden hengen budjetti oli sen 950 EUR. Tuo oma puoliskoni 475 EUR sisältää siis auton 1.5. viikoksi (343 EUR, yhteensä se siis maksoi 686 EUR) ja hotelliyöt viikoksi (130 EUR) ja bensat (100 EUR) ties kuinka monelle kilometrille. Tähän lisäksi sitten ruoka, sillä en shoppailut oikeastaan yhtään mitään. Että onks halpaa vai ei, en oikeen osaa sanoa. Eikö se ihan halpaa ole, ainakin tuo yöpyminen? Mutta jos tähän lisäisi lennot Euroopasta tänne niin huh huh, tulisipa kalliiksi. Helsinki-Anchorage-Helsinki lennot ovat siinä 1100-1500 euron luokkaa. 

No niin, tosiaan aamulla aikaisin matkasimme Homerista Sewardiin. Siellä ehdimme juuri ja juuri laivaan ja edessä alkoi 4 tunnin risteily Resurrection Baylla, Alaskan Lahdella. Oli huikea reissu. Olenkin jo Facebookissa tätä hehkuttanut, mutta kenties täällä on joitakin lukijoita, jotka eivät ole Facebook-kavereitani, niin kerrottakoon että näimme kymmeniä valaita (kolmea eri lajia, muun muassa miekkavalaan), delfiinejä, merileijonia, valkopäämerikotkia, vuorilampaita ja merisaukkoja. Mutta että delfiinejä, se teki kyllä vaikutuksen. Valaista ja delfiineistä oli hankala saada hyviä kuvia, ne eivät hyppineet siellä ilmaan, kävivät vain vähän pinnassa.

Seuraavana päivänä tutustuimme Sewardin Sealife Centeriin, joka on mereneläviin keskittynyt akvaario tms. Ei kuvia, tiedätte tunteeni eläintarhoja kohtaan. Mutta ilmeisesti tuolla ennen kaikkea otetaan vastaan loukkantuneita hylkeitä yms. ja sitten ne päästetään tervehtymisen jälkeen takaisin luontoon. Sehän on tietysti hyvä. Ja Centerissä tehdään paljon myös tutkimusta. Oli se ihan hieno ja hyvin tehty uusi paikka ja riitti ihmettelemistä pariksi tunniksi. Sen jälkeen kävimme vaeltamassa muutaman tunnin ajan Sewardin lähistöllä, jonka jälkeen matka jatkui kohti pohjoista, Anchoragen kautta piti kulkea.  Matkalla yritimme päästä eräälle jäätikölle, mutta sinne vienyt tie, toisin sanoen siis järven jää, ei ollut kunnossa enää näin keväällä. Paikka oli kyllä uskomattoman kaunis. Tässäpä paljon kuvia tästä Homer-Seward-Anchorage etapista:



 Sewardin satamaa. Hotelli oli satamassa ja olipahan hyvät maisemat. Pilvet olivat todella alhaalla ja kaikkialla oli melko aavemainen tunnelma.


 Lisäksi oli aivan tyyntä.



 Tuossa menee delfiiniparvi.


 Tuolla menee valas.




Merileijonia! Ne oli hassuja, kaikki oli kerääntynyt yhdelle ja samalle kivelle.





 Tuolla oli joku kaunis jäätikkö.


 Seward siintää siellä.


Ylläoleva kuva otettu hotellin edestä. Seward oli kyllä todella sympaattinen ja kaunis kylä, mutta ei siellä ihan mahdottomasti ollut mitään aktiviteettejä Sea Life Centerin ja näiden laivajuttujen lisäksi. Tai no niin, nyt oli se off season ja kaikki putiikit satamassa olivat kiinni. Ravintolaitakaan ei ollut ihan liiaksi asti ja päädyimmekin pizzalle, oli tosin todella hyvää pizzaa. Pizzeriassa oli samaan aikaan syömässä puolet meidän valaidenbongausreissun tyypeistä.


 Tuo oli mielenkiintoinen, vanha kirkko oli muutettu kahvilaksi. Sisällä oli todella idyllistä ja siellä myytiin taidetta ja käsitöitä.


 Patikoimme sen pari tuntia vartin päässä Sewardista ja maisemathan olivat hyviä.


 Tuon kivikon on pakko olla joenpohjaa, mutta missään ei ollut vettä. Ilmeisesti vuorilta sulanut lumi sitten ajautuu tuohon uomaan.


 Onkohan tuo avalance, lumivyöry. Nyt oli parhainta lumivyöryaikaa ja minua se vähän pelotti. Mikään ei ole ahdistavampi ajatus kuin joutua lumivyöryyn. No ehkä se jos sukeltaa jään alla eikä pääse pois. Siinäpä ne kauhukuvat.



 Tuossa se upea jäätikköpaikka, jonne emme päässeet etenemään. Jäätikkö olisi tuon oikeanpuoleisen vuoren takana. Niin kaunis ja kirkas päivä ja upeat valkoiset vuoret. Aivan mahtava paikka, alle tunnin päässä Anchoragesta.


Semmoinen oli meidän etelän osuus. Seuraavalla kerralla sitten Anchorage-Healy-Fairbanks.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti