sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Henkarit on hankittu

Hyvää sunnuntaita! Nukuin ekana yönä huimat kahdeksan tuntia putkeen, joten rytmi on nyt vaihtunut aivan itsestään tänne sopivaksi. Nyt on iltapäivä klo 17:15 ja Suomessa aamuyö 04:15, kyllä vähän ramasee, mutta voin ihan hyvin mennä nukkumaan vaikkapa kahdeksalta ja herätä pirteänä ekaan työpäivään.

Tänään ollaan hengailtu koko päivä kämppisten kanssa, ovat kyllä tosi mukavia, avoimia, puheliaita ja avuliaita molemmat. Ollaan tutustuttu jo yhdessä päivässä melko hyvin toisiimme. Toinen kämppis on Hollannista ja muuttanut tänne kolme viikkoa sitten ja toinen tosiaan on paikallinen. Molemmat ovat minua neljä vuotta nuorempia, mutta tullaan kyllä oikein hyvin juttuun.

Lähdimme porukalla bussilla Fred Meyersille ostoksille ja sain kaiken tarvittavan yhdellä kertaa, nyt riittää henkareita joka vaatteelle. En tietenkään osannut käyttäytyä bussissa ja yhden 2 dollarin bussilipun sijaan päädyin ostamaan kahden päivän bussilipun 10 dollarilla / 7 eurolla. En tiiä miten siinä niin kävi. Kämppis oli ihan huolissan rahanmenosta, mutta minua ei paljon harmittanut (paitsi oma tollous), Oulussa bussi maksaa juuri saman verran!  

Ostin tosiaan monenlaista tavaraa keittiöön ja makuuhuoneeseen sekä aamu/iltapalavälineet, ja vähän muutakin ruokaa, tuli maksamaan 80 euroa. Kyllä maar täällä on ainakin isossa kaupassa paljon halvempaa kuin Suomessa! Hyvä fiilis kun sain kaiken tarvittavan jo nyt. Tosin kumpikaan Mastercardeistani ei toiminut kaupassa. Kääk, se voi olla pienoinen ongelma jos kortit eivät toimi. No, ihan vieressä on ottomasiina, mutta mieluummin maksaisin debit-kortilla kaiken. Nooo, jos ei ala toimimaan niin sitten vain nostamaan käteistä, eikai siinä muu auta. Huomasin myös, että parin sadan metrin päässä on kuntosali ja pikkuinen kulmakauppa, joten palvelut ovat lähellä.

Kuulemma täällä on kuitenkin tosi hankala liikkua ilman autoa. Toinen kämppiksistä suunnittelee tosissaan auton ostoa, olisipa mahtava jos hän sen ostaisi, aikoi nimittäin kuskata meitä sitten ympäriinsä täällä. Suunnittelimme jo ensi viikonlopuksi kaupunkikierrosta, museossa käyntiä ja shoppailua. Myös pomoni täällä ilmoitteli jostakin hiihtotapahtumasta ensi viikonloppuna ja sinne on menossa tiedekunnan väkeä, pitää kyllä osallistua sinnekin ja tutustua ihmisiin. Mutta niin, vapaa-ajallekin tuntuu olevan toimintaa ihan mukavasti näi heti alkuun, joten olen kyllä tyytyväinen. Minuahan huoletti ehkä eniten se (turvallisuuden lisäksi) että mitä teen täällä viikonloput, mutta eiköhän sitä ohjelmaa tule löytymään. Huomenna pitää suoritua keskustaan johonkin hotelliin, jossa osallistun maanantaista keskiviikkoon Alaska Health Summit-konferenssiin. Tulee kertaheitolla tutustuttua ihmisiin ja Alaskan terveysasioihin. Siellä on myös kolme ruokailua päivässä ja kaikenlaista muuta toimintaa, joten tulee varmaan hyvät, mutta kiireiset ja mahdollisesti väsyttävät kolme päivää. Aion mennä sinne ekaksi taksilla ja varmaan tulen poiskin huomenna, mutta sitten selvitän bussiyhteydet täältä sinne. Taksi on halpa, mutta bussi on ilmainen UAA-kortilla, jonka hankin tiistaina. 



Täällä on tosiaan poikkeuksellisen lauhaa, nollan pinnassa, ja siksi vähän harmaata ja erittäin, erittäin liukasta. Mutta vuoret ovat aivan vieressä, upeat maisemat heti kun astuu ovesta ulos. Tietysti kamera ei tallenna niitä kovin hyvin, mutta siellä ne vuoret ovat. 

Hollantilainen kämppis oli eilen leiponut ihanan kirsikkajuustokakun ja tänään hän paistoi meille lättyjä. Ei hullumpaa. Vaahterasiirapin kanssa oli kyllä niiiiiin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti